Зеленський розповів, скільки воєнних злочинів скоїли росіяни в Україні

З початку повномасштабного вторгнення окупанти скоїли на території України щонайменше 137 тисяч воєнних злочинів.

Такою інформацією поділився президент Володимир Зеленський на конференції «Об'єднані заради справедливості».

«Станом на сьогодні є щонайменше 137 тисяч причин, щоб ми продовжували цю роботу, і щоб довести її до кінця. 137 тисяч - саме стільки воєнних злочинів скоєно росією на даний момент. Це те, що відомо. Злочини проти миру та людяності, проти нашої держави, проти наших людей, проти України та українців», – наголосив глава держави.

У своєму виступі він нагадав, зокрема, про російський теракт у Оленівці, а також масові вбивства мешканців Маріуполя та Бучі. Президент зазначив, що всі воєнні злочинці мають бути покарані.

«Напевно, не існує країни, де не чули б про те, що зробив окупант на нашій землі і проти наших людей. І має бути так, щоб у кожній країні знали, що за все це окупант відповідатиме», – сказав Зеленський.

Нагадаємо, нещодавно Офіс генерального прокурора розпочав розслідування за фактом можливого розстрілу окупантами трьох українських військовополонених у Покровському районі Донецької області.

В ISW припустили, що російські військові дедалі частіше вбивають українських полонених солдатів, бо, ймовірно, їхні командири схвалюють такі дії.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО