ВАКС продовжив обов'язки експосадовцю Інституту землеустрою

Вищий антикорупційний суд продовжив до 12 жовтня строк дії обов'язків, покладених на колишнього начальника відділу державного підприємства «Науково-дослідний та проектний інститут землеустрою», власника ТОВ «Київзем» Дмитра Сацького.

Таке рішення 12 серпня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд визначив 545 040 грн застави Сацькому. На нього також поклали наступні обов'язки: прибувати за першим викликом; не відлучатись за межі території України без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування із підозрюваними у цій справі, а також свідками. Прокурор САП просив продовжити дію цих обов'язків.

«Клопотання задовольнити. Продовжити на два місяці строк дії обов'язків, покладених на підозрюваного (Сацького – ред.), на підставі ч. 5 ст. 194 КПК України. Визначити термін дії обов'язків, покладених судом на підозрюваного, до 12 жовтня 2024 року включно», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру п'ятьом особам, серед яких голова Держрезерву Дмитро Бабак. За версією слідства, у 2018-2019 роках ці особи заволоділи майже 920 га державної землі у Фастові Київської області та близько 284 га ДП «Пуща-Водиця» поблизу міста Києва.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО