САП скерувала до суду справу забудовника про спробу підкупу Кубракова

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно забудовника Сергія Копистири, його наближеної особи Олега Татаренка та директорки державного підприємства «Укркомунобслуговування» Алли Сушон. Їм закидають спробу підкупу колишнього віцепрем'єр-міністра з відновлення України Олександра Кубракова.

Про це повідомляє прес-служба САП, не зазначаючи прізвища фігурантів.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про Копистиру, Татаренка та Сушон.

«13 вересня 2024 року прокурор САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ направив до суду обвинувальний акт стосовно трьох осіб, а саме директора державного підприємства, фактичного власника приватного товариства-забудовника та їхнього пособника, яких викрили на спробі підкупу керівництва Мінвідновлення», – інформує прокуратура.

Як відомо, антикорупційний суд узяв під варту Копистиру з альтернативою 100 млн грн застави. Ці кошти внесли і він вийшов з-під варти під обов'язки.

Нагадаємо, за даними слідства, протягом серпня-листопада 2023 року Копистира у змові з директором державного підприємства «Укркомунобслуговування» Аллою Сушон на користь власної компанії ТОВ «Сітігазсервіс» висловив пропозицію надати неправомірну вигоду Кубракову. Неправомірна вигода має становити 2% від площі житлового комплексу, який у майбутньому буде збудовано на землі у Подільському районі Києва за адресою вулиця Тираспольська, 43. Тобто орієнтовний розмір неправомірної вигоди у вигляді нерухомості має становити від 4200 до 4900 квадратних метрів.

Цю нерухомість пропонували за те, щоб Кубраков не вносив зміни та не розривав договори від 9 грудня 2022 року, укладені між ДП «Укркомунобслуговування» (входить до сфери управління Мінрозвитку) та ТОВ «Сітігазсервіс». 5 жовтня Копистиря через посередника передав уточнені дані щодо передачі неправомірної вигоди – площа нерухомості має становити 5257,37 кв. м. У жовтні-листопаді Копистиря надав частину неправомірної вигоди Кубракову – оформив 15 квартир на довірену особу Антона Гетьмана за адресою вул. Академіка Заболотного, 148, загальною площею 785 кв. м. У листопаді на Гетьмана зареєстрували одну із 15 квартир по вул. Академіка Заболотного, 148в корпус 3 загальною площею 39,81 кв. м.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО