Апеляційна палата підтвердила вирок у справі ДГ «Червоний землероб»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду підтвердила 8 років позбавлення волі для власниці фірми «Вел-Авто-Транс» Наталію Лисенко та 4 роки умовного ув'язнення колишньому директору приватної компанії «Канівавто» Сергія Молодика за заволодіння зерном державного підприємства «Дослідне господарство «Червоний землероб».

Про це повідомляють прес-служби АП ВАКС і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Як відомо, антикорупційний суд визнав Лисенко та Молодика винуватими. Суд призначив Лисенко 8 років колонії та 4 роки ув'язнення умовно Молодику. Також судді заборонили Лисенко обіймати певні посади протягом 3 років з конфіскацією половини належного майна. Крім того, колегія задовольнила частково цивільний позов ДГ «Червоний землероб» і стягнула з Лисенко та Молодика солідарно майнову шкоду в розмірі 749 881 грн. Судді застосували спеціальну конфіскацію до 20 128 грн вилучених коштів. Прокурор САП і захисники обвинувачених подали апеляційні скарги.

«17 вересня 2024 року Апеляційна палата ВАКС частково підтримала позицію прокурора САП і залишила без задоволення скарги сторони захисту на вирок ВАКС від 06.03.2024, яким керівників приватних товариств визнано винуватими у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 та ч. 1 ст. 209 КК України. Водночас апеляційний суд погодився із доводами скарги прокурора про необхідність зміни вироку в частині додаткового покарання іншому керівнику приватного підприємства С. Молодику», – інформує САП.

Так, крім 4 років умовного позбавлення волі Молодику заборонили обіймати в державних органах посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на 2 роки. Його звільнили від покарання на 3 роки випробування.

Водночас в Апеляційній палаті додали, що на виконання вироку Лисенко було взято під варту.

Нагадаємо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує Лисенко та Молодика у заволодінні зерном пшениці ринковою вартістю близько 750 тисяч гривень, яка належала ДГ «Червоний землероб». У справі також обвинувачують колишнього директора ДГ «Червоний землероб» Віктора Кравченка, але його судять окремо.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО