ВАКС заочно заарештував фігуранта справи експосадовця Укренерго

Вищий антикорупційний суд заочно взяв під варту фігуранта, якого НАБУ і САП вважають пособником колишнього директора департаменту безпеки ПрАТ «Національна енергетична компанія «Укренерго» Сергія Тоцького у зловживаннях на 10 млн грн.

Таке рішення 13 вересня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання детектива НАБУ – задовольнити. Обрати відносно підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою. Після затримання підозрюваного і не пізніше як через 48 годин із часу його доставки до місця кримінального провадження розглянути за його участю питання про застосування обраного запобіжного заходу у виді тримання під вартою або його зміну на більш м'який запобіжний захід», – ідеться в рішенні.

Як відомо, суд застосував запобіжний захід до екскерівника департаменту Укренерго Сергія Тоцького. На нього також поклали наступні обов'язки: прибувати за першою вимогою; не відлучатись із міста Києва та Київської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування зі свідками та іншим підозрюваним; здати на зберігання закордонні паспорти; утриматись від відвідування приміщень, що використовуються ПрАТ «НЕК «Укренерго» та носити електронний браслет.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру ексдиректору департаменту безпеки НЕК «Укренерго». За даними слідства, упродовж березня - квітня 2022 року начальник Департаменту безпеки ПрАТ «НЕК «Укренерго», який відповідав за перевірку постачальників та вибір найбільш економічно вигідних пропозицій, забезпечив придбання бронежилетів у наперед визначеної компанії за ціною, вдвічі вищою за ринкову.

Ба більше, цей постачальник не мав необхідних дозвільних документів та ліцензій і ніколи не здійснював виробництво подібної продукції. За інформацією «Слово і діло», йдеться про компанію «ТОП Трейдінг Лайн». У результаті оборудки державі заподіяно збитків на суму понад 10,3 млн грн.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО