ВАКС виділив в окреме провадження матеріали стосовно ексдиректора філії УЗ

Вищий антикорупційний суд призупинив слухання справи за обвинуваченням колишнього начальника філії «Центр забезпечення виробництва» АТ «Укрзалізниця» Віталія Цвігуна та виділив стосовно нього матеріали в окреме провадження.

Таке рішення 12 вересня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, крім Цвігуна в цій справі також судять колишнього начальника управління обліку нафтопродуктів та складського господарства ЦЗВ Валерія Нікіфорова та ексменеджера компанії «Вог Аеро Джет» Анатолія Савича. Цвігун був мобілізований і тому захисник просив призупинити слухання справи і виділити матеріали стосовно нього в окреме провадження.

«Клопотання захисника задовольнити. Зупинити судове провадження стосовно (Цвігуна – ред.). Виділити з кримінального провадження в окреме провадження матеріали в частині обвинувачення (Цвігуна – ред.)», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду справу ексначальника філії ЦЗВ УЗ Віталія Цвігуна, ексначальника управління обліку нафтопродуктів та складського господарства ЦЗВ Валерія Нікіфорова та ексменеджера компанії «Вог Аеро Джет» Анатолія Савіча. За версією обвинувачення, на початку 2017 року посадовці УЗ вжили узгоджених дій для отримання одним із постачальників дизельного пального безпідставного підвищення ціни на нього, збільшивши свій прибуток на загальну суму майже 103 млн грн.

Більш того, попри наявність чинних попередніх контрактів, які дозволяли УЗ продовжувати отримувати пальне за нижчими цінами, службові особи залізниці умисно наполягли на виконанні поставок саме за новими, вищими на 15-20% розцінками.

Організатором вказаний зловживань, на думку слідства, є представник компанії «Вог Аеро Джет» Анатолій Савич, якого заочно судять як організатора інших зловживань на «Укрзалізниці».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО