ВАКС заочно заарештував нардепа Одарченка, а його заставу конфіскував

Вищий антикорупційний суд заочно взяв під варту народного депутата Андрія Одарченка, а також стягнув в дохід держави 15 млн грн застави, внесеної як запобіжний захід політика.

Таке рішення 23 вересня ухвалив суддя ВАКС Віктор Ногачевський, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання прокурора задовольнити. Звернути в дохід держави та зарахувати до спеціального фонду державного бюджету грошову заставу у розмірі 15 млн грн, внесену за обвинуваченого Андрія Одарченка. Обрати обвинуваченому Андрію Одарченку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою», – оголосив рішення суддя.

Нагадаємо, прокурорка Спеціалізованої антикорупційної прокуратури заявила, що, за оперативною інформацією, нардеп Андрій Одарченко втік за кордон. Через що його оголосили в національний та міжнародний розшук. Пізніше з'ясувалося, що нардеп незаконно перетнув кордон в районі населеного пункту Красноїльськ Чернівецької області і попросив в Румунії притулок.

Як відомо, САП обвинувачує нардепа Одарченка в спробі підкупу вже колишнього голови Держагентства відновлення Мустафи Найєма. За версією обвинувачення, нардеп висловив Найєму пропозицію надати йому неправомірну вигоду за забезпечення ухвалення Міжвідомчою робочою групою рішення про виділення з фонду ліквідації наслідків збройної агресії коштів на ремонт будівель університету, в якому народний обранець продовжує обіймати посаду ректора (дію контракту якого призупинено). Пропонована сума неправомірної вигоди мала становити 8% від обсягу фінансування.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО