ВАКС залишив з підозрою колишнього нардепа Корнацького

Вищий антикорупційний суд не скасував повідомлення про підозру, вручене колишньому народному депутату Аркадію Корнацькому. НАБУ і САП підозрюють його у незаконному отриманні 914 тисяч гривень компенсації за оренду готельного номеру у Києві.

Таке рішення 17 вересня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«У задоволенні скарги підозрюваного (Корнацького – ред.) на повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення та повідомлення про зміну раніше повідомленої підозри відмовити. Ухвала може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду протягом п'яти днів з дня її оголошення», – йдеться в рішенні.

Раніше Вищий антикорупційний суд застосував запобіжний захід до екснардепа Корнацького. Йому визначили 908 400 грн застави та поклали наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утриматися від спілкування зі свідками.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру колишньому нардепу Аркадію Корнацькому. За версією слідства, з 2014-2019 роки екснардеп незаконно одержав із бюджету Апарату Верховної ради компенсацію за проживання у готельному номері, яку призначали народним депутатам, які не мали власних помешкань у столиці. Приховавши факт наявності власного житла у Києві, депутат за указаний період незаконно отримав 914 тис. грн.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО