Сухопутні війська уточнили правила мобілізації деяких категорій військовозобов'язаних

Командування Сухопутних військ ЗСУ уточнило деякі питання щодо призову за мобілізацією військовозобов'язаних громадян окремих категорій.

Це було зроблено з урахуванням потреб та завдань із комплектування особовим складом підрозділів, йдеться у повідомленні у соцмережах.

«Зазначені рішення, прийняті у тому числі з метою зниження суспільної напруги, оформлені у встановленому порядку та доведені до визначених військових частин для службового користування», – повідомили у ЗСУ.

Які саме були внесені зміни, у Сухопутних військах не уточнили, пославшись на те, що «вільний доступ до питань комплектування підрозділів розширює можливості противника щодо оцінки наших ресурсів та планів».

«Розуміємо бажання окремих публічних осіб розповсюджувати інформацію подібного змісту для посилення власного впливу. Але це не на користь спільній справі боротьби проти агресора», – наголосили військові.

Раніше народний депутат Олексій Гончаренко повідомили, що ТЦК зупинили призов обмежено придатних громадян віком з 18 до 25 років. За його словами, тепер їх мобілізація можлива лише за письмовою згодою.

Крім того, пославшись на ту саму директиву командування Сухопутних сил, Гончаренко заявив, що військовозобов'язаних у віці 50-60 років можуть призвати лише за окремим мобілізаційним розпорядженням.

Нагадаємо, 3 вересня Верховна рада ухвалила у першому читанні законопроєкт №11379-д, який передбачає заборону мобілізації обмежено придатних чоловіків віком до 25 років. 16 вересня парламентський комітет з питань національної безпеки та оборони рекомендував ухвалити його у другому читанні.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО