САП в середині жовтня скерує до суду справу екснардепа Корнацького

Спеціалізована антикорупційна прокуратура після 11 жовтня скерує до суду обвинувальний акт стосовно колишнього народному депутату Аркадію Корнацькому. НАБУ і САП підозрюють його у незаконному отриманні 914 тисяч гривень компенсації за оренду готельного номеру у Києві.

Саме до такої дати рішенням Вищого антикорупційного суду від 24 вересня сторону захисту обмежено в строках на ознайомлення з матеріалами слідства, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання старшого детектива НАБУ про встановлення строку ознайомлення з матеріалами досудового розслідування задовольнити частково. Встановити строк для ознайомлення з матеріалами кримінального провадження стороні захисту, а саме: підозрюваному (Корнацькому – ред.) та його захиснику, до 11.10.2024, після спливу якого сторона захисту вважатиметься такою, що реалізувала своє право на доступ до матеріалів цього кримінального провадження», – йдеться в рішенні.

Раніше Вищий антикорупційний суд застосував запобіжний захід до екснардепа Корнацького. Йому визначили 908 400 грн застави та поклали наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утриматися від спілкування зі свідками.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру колишньому нардепу Аркадію Корнацькому. За версією слідства, з 2014-2019 роки екснардеп незаконно одержав із бюджету Апарату Верховної ради компенсацію за проживання у готельному номері, яку призначали народним депутатам, які не мали власних помешкань у столиці. Приховавши факт наявності власного житла у Києві, депутат за указаний період незаконно отримав 914 тис. грн.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО