Голові російського Центробанку повідомили про ще одну підозру

Голові Центрального банку росії Ельвірі Набіулліній повідомили про підозру у сприянні фінансуванню війни проти України та організації діяльності російських банків на окупованих територіях.

Про це повідомляють СБУ та Офіс генпрокурора.

Слідство зібрало докази того, що Набіулліна заздалегідь знала про плани путіна щодо повномасштабного вторгнення в Україну та ухвалювала рішення у Центробанку, які забезпечили військову агресію.

«Для цього, за версією розслідування, Набіулліна змінила стратегію роботи центробанку задля підтримки окупації, уникнення санкцій, застосованих до рф за вторгнення в Україну, а також для полегшення фінансування окупаційних угруповань країни-агресора. Матеріали розслідування також свідчать, що кошти, які перебувають на рахунках російського центробанку, відкритих в іноземних юрисдикціях, фактично є одним із інструментів ведення війни. Йдеться про майже 300 млрд доларів, які завдяки міжнародним партнерам України заблоковані на рахунках», – розповіли в СБУ.

В Офісі генпрокурора також повідомили, що чиновниця сприяла діяльності російських банків та впроваджувала оборот рубля на окупованих територіях України – у Криму, Харківській та Херсонській областях.

Їй повідомили про підозру за ч. 2 ст. 437 Кримінального кодексу України (планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни).

Нагадаємо, у січні минулого року Набіулліній оголосили підозру за введення «рубльової зони» на тимчасово окупованій території України.

У травні в СБУ повідомили, що задокументували нові злочини з боку голови Ради Федерації рф Валентини Матвієнко.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО