Секретні документи вказують на те, що Навального могли отруїти – The Insider

Журналісти отримали доступ до документів, пов'язаних зі смертю Олексія Навального, які вказують на можливе отруєння опозиціонера.

Про це пише The Insider.

У виданні стверджують, що серед документів вони виявили два варіанти постанови про відмову в порушенні кримінальної справи. При цьому з фінальної версії зникли слова про те, що перед смертю у Навального були болі в животі, а також блювота і судоми.

«Засуджений Навальний О.О. 16.02.2024 в період перебування в прогулянковому дворі №2 ЄПКТ відчув різке погіршення стану свого здоров'я, про що повідомив черговому працівнику установи, який вивів останнього з приміщення прогулянкового двору до приміщення секції №4 ЄПКТ. Далі, засуджений Навальний О.О. ліг на підлогу, після чого почав висловлювати скарги на різкий біль у ділянці живота, у нього розпочалось рефлекторне виверження вмісту шлунку, проявились судоми, та він знепритомнів, про що негайно було повідомлено медичним працівникам виправної установи», – йдеться у документі, який мають у розпорядження журналісти The Insider.

Реаніматолог, який лікував Навального після отруєння «Новачком» у 2020 році заявив, що зазначені симптоми ніяк не стикуються з офіційною версією смерті опозиціонера.

«Навряд чи такі симптоми можна пояснити чимось окрім отруєння. Короткий проміжок часу між болем у животі та судомами свідчить на користь того, що це могла бути, наприклад, фосфороорганічна речовина», – зазначив лікар.

Журналісти також наголосили, що на отруєння вказують й інші факти, зокрема те, що влада довго не віддавала тіло і не допустила проведення альтернативної експертизи біоматеріалів.

Нагадаємо, 16 лютого Олексій Навальний помер у виправній колонії №3 у селищі Харп у Ямало-Ненецькому автономному окрузі. 1 березня він був похований у Москві.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО