У Мексиці внаслідок потужного урагану загинули 22 людини

Мешканці південно-західної Мексики продовжують тікати від урагану Джон, який протягом тижня руйнує узбережжя. Внаслідок стихійного лиха уже загинули щонайменше 22 людини.

Про це пише Guardian.

За даними місцевих ЗМІ, у Герреро, штаті, який найбільше постраждав і є одним із найбідніших у Мексиці, загинуло 18 людей. На півдні місцеві ЗМІ повідомили про троє смертей в Оахаці, а на півночі в штаті Мічоакан у річці загинув хлопчик.

Урагана почав розсіюватися в п'ятницю і більше не вважається активним штормом.

Евелін Сальгадо, губернатор штату Герреро, поділилася на X зображеннями екстрених служб у великому курортному місті Акапулько, які проводять рятувальні операції на човнах, водних мотоциклах і гелікоптерах, а жителі пробираються дорогами, затопленими до пояса.

Додають також, що роботу аеропорту було відновлено в суботу вранці.

Мешканці з маленькими дітьми, які евакуювалися із затоплених районів на шлюпках і дошках для серфінгу, звернулися до влади за підтримкою, оскільки місто, яке все ще оговтувалося від руйнівного шторму 2023 року, зіткнулося з другою катастрофою менш ніж за рік.

У жовтні минулого року ураган «Отіс» обрушився на Акапулько як шторм категорії 5. Він забрав життя понад 50 людей і спричинив збитки на мільярди доларів.

Метеорологи кажуть, що підвищення температури океану дає більше палива для ураганів, дозволяючи їм ставати сильнішими швидше та залишаючи прибережним громадам менше часу, щоб підготуватися до їхнього удару.

Нагадаємо, щонайменше 40 осіб загинули внаслідок урагану Хелен в США. Шторм уже поширився на 4 штати.

А у столиці Непалу Катманду внаслідок повеней загинули щонайменше 66 осіб. Чиновники попередили, що кількість загиблих може зрости. Ще близько 69 осіб вважаються зниклими безвісти.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО