Апеляційна палата розгляне скаргу на виправдання директора оборонного заводу

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розгляне скаргу прокурора САП на вирок, яким директора державного Ізюмського приладобудівного заводу зі структури «Укроборонпрому» Сергія Філоненка виправдали від звинувачень в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 26 вересня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд виправдав Філоненка у зв'язку з відсутністю події такого кримінального правопорушення. Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури подав апеляційну скаргу на цей вирок.

«Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою прокурора САП на вирок Вищого антикорупційного суду від 19 серпня 2024 року щодо (Філоненка – ред.). Встановити строк до 4 жовтня 2024 року, протягом якого можуть бути подані заперечення на апеляційну скаргу», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, САП скерувала до суду справу директора Ізюмського приладобудівного заводу Сергія Філоненка про одержання неправомірної вигоди. Слідство встановило, що директор держпідприємства впродовж вересня 2016 – січня 2017 років одержав від осіб, пов'язаних із ТОВ «Оптимумспецдеталь», неправомірну вигоду («відкат») у понад 2,44 млн грн за приховування махінацій із безпідставною оплатою за поставку товарів військового призначення на користь зазначеної компанії.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО