Апеляційна палата залишила без змін заставу посадовцю Харківобленерго

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін 1,36 млн грн застави, визначеної як запобіжний захід начальнику управління матеріально-технічного постачання АТ «Харківобленерго» Геннадію Фісуну, якого НАБУ і САП підозрюють у причетності до заволодіння 12 млн грн підприємства.

Таке рішення 25 вересня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд застосував запобіжний захід у вигляді застави розміром 1,36 млн грн до посадовця Харківобленерго Фісуна. Також на нього поклали наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися із населеного пункту, в якому він зареєстрований та проживає, без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у справи та здати на зберігання закордонні паспорти. Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури подав апеляційну скаргу на це рішення.

«Апеляційну скаргу залишити без задоволення, а ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 28.08.2024 – без змін», – ідеться в рішенні.

Також Апеляційна палата ВАКС залишила без змін запобіжний захід виконавчого директора енергетичної компанії «Енерго-тайм» Олександра Козира у вигляді 3 млн грн застави. Він також зобов'язаний: прибувати за першою вимогою; не відлучатися з Харкова без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у кримінальному провадженні; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру екскерівнику Харківобленерго Костянтину Логвиненку та ще чотирьом особам. За даними слідства, у 2021 році в.о. гендиректора АТ «Харківобленерго» у змові з контролером низки комерційних підприємств-постачальників енергетичного обладнання створили організовану групу, до якої також увійшли інші співробітники товариства. Вказана група завдала 12,5 млн грн збитків підприємству та мала намір заволодіти ще 120 млн грн.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО