У Франції розпочався суд над лідеркою ультраправих Ле Пен: у чому її звинувачують

Лідерка ультраправої французької партії «Національне об'єднання» Марін Ле Пен постала перед паризьким судом за звинуваченням у неправомірному використанні коштів ЄС.

Про це повідомляє Reuters.

Її, а також ще 24 особи, включаючи співробітників та колишніх депутатів, підозрюють у використанні коштів, призначених для роботи в Європарламенті, на оплату праці асистентів та фінансування партійної діяльності.

За словами адвоката Європарламенту, сумарні збитки від таких дій оцінюються в 3,5 мільйона євро.

Якщо Ле Пен буде визнано винною, їй та іншим обвинуваченим загрожує до 10 років ув'язнення та штраф у розмірі одного мільйона євро.

Зазначається також, що цей судовий процес може мати серйозні наслідки для політичного майбутнього Ле Пен, оскільки у разі визнання винуватості їй загрожує тимчасова заборона обіймати державні посади.

Нагадаємо, у березні лідерка французьких ультраправих Марін Ле Пен, яка вважається проросійським політиком, розкритикувала рф за вторгнення в Україну і назвала кризу, що склалася, найдраматичнішою за останні роки.

Варто також зазначити, що у липні у Франції відбулися парламентські вибори, за підсумками яких ультраправе «Національне об'єднання» отримало понад 140 мандатів. Як змінився склад парламенту – на інфографіці «Слово і діло».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО