Вихід ЗСУ з Вугледару: у 72-й бригаді розповіли подробиці

Українським військовим довелося вийти з Вугледару, оскільки утримання міста було критично важким, а евакуація поранених військових була складною.

Про це розповів пресофіцер 72-ї окремої механізованої бригади ЗСУ ім. Чорних Запорожців Арсеній Приліпка в ефірі Радіо Свобода 3 жовтня.

За його словами, відхід з Вугледару дозволив мінімізувати втрати.

«Поранених евакуювали, і дуже складні умови були, бо ворог з флангів тиснув, і це дуже ускладнювало логістику. Насамперед, це вивезти наших військовослужбовців з Вугледару, з позицій, які були праворуч і ліворуч від нього... Але за рахунок того, що відійшли на інший рубіж, зайняли його, ми їх мінімізували, наскільки це можливо», – розповів він.

Приліпка зазначив, що «далі тримати місто вже було б критично тяжко для наших підрозділів, і ми зазнали б більших втрат».

На питання про те, як ухвалювали рішення про вихід з Вугледару, пресофіцер сказав, що все відбувається за наказом згори, але й залежно від обставин.

Нагадаємо, 2 жовтня командування ЗСУ підтвердило, що ухвалило рішення вивести українських бійців з Вугледару на Донеччині. До цього повідомлялося, що у межах міста тривали запеклі бої.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО