Окупанти все частіше запускають дрони невстановленого типу – Повітряні сили

Російські війська почали частіше використовувати в Україні дрони невстановленого типу, які падають під дією українських засобів радіоелектронної боротьби.

Про це повідомив т.в.о. начальника управління комунікацій командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат у коментарі «Українській правді».

За його словами, росіяни дедалі частіше використовують дешеві безпілотники під час атак на Україну. Серед них також «Гербера», росіяни застосовують його як дрон радіоелектронної розвідки, камікадзе, або як хибну ціль. Саме ці дрони частіше всього мають на увазі Повітряні сили, коли пишуть про локаційну втрату цілі.

«Локаційно втрачені – термін, який уже тривалий час застосовують Повітряні сили у ранкових повідомленнях, означає, що ціль, яку супроводжували радіотехнічні війська ПС – ударні чи розвідувальні БПЛА ворога, зникають із радарів, а це своєю чергою означає, що вони або вичерпали запас пального, або упали під впливом засобів РЕБ Сил оборони», – зазначив Ігнат.

При цьому він наголосив, що рф використовує велику кількість засобів повітряного нападу, щоб перевантажити українську ППО та з метою проведення повітряної розвідки.

Нагадаємо, війська країни-агресора вночі 5 жовтня запустили по Україні 13 ударних безпілотників «Shahed». У результаті протиповітряного бою збито 3 безпілотники противника в Одеській області.

До слова, вересень став першим місяцем, коли росія щодня завдавала по Україні ударів «шахедами».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО