Прикордонники показали ексклюзивні кадри боїв за газовидобувні вежі поблизу Зміїного

Прикордонники опублікували відео боїв під час повернення під контроль України газовидобувних вишок поблизу острова Зміїний.

Відео розмісили 5 жовтня на сторінці ДПСУ.

Відомо, що бої за газовидобувні платформи у Чорному морі відбулися влітку цього року. Повертали їх під контроль України спецпризначенці ДПСУ спільно з підрозділами ГУР МОУ.

«Спецпризначенці ДПСУ спільно з підрозділами ГУР МОУ відбивають у ворога газовидобувні платформи у Чорному морі. Титанічними зусиллями захоплено та взято під контроль частину цих стратегічно важливих обʼєктів, які виконують роль наших морських фортець», – йдеться в описі до відео.

Прикордонники наголошують, що утримання цих об’єктів дає можливість контролювати значну частину акваторії та посилювати оборону.

Раніше розповідали, що спецпризначенці Головного управління розвідки у день, коли на острові Зміїний підняли український прапор, через шторм провели у відкритому морі 28 годин.

До слова, 30 червня виповнилося два роки, як захисники звільнили острів Зміїний. СБУ показала унікальні кадри спецоперації.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО