В одному з регіонів з'явиться дитячий садок «на колесах»

На Херсонщині запрацював мобільний центр раннього розвитку. Спеціальний автобус обладнаний усім необхідним для занять з дітьми.

Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

Він розповів, що через російську агресію на Херсонщині багато навчальних закладів знищено. Тому цей мобільний сад допоможе хоча б частково компенсувати відсутність дошкільної освіти та підтримати дітей, які найбільше цього потребують.

Автобус приїжджатиме за графіком у ті населені пункти, де поки немає працюючих дитсадків. Він зупинятиметься там, де є укриття.

«Кольоровий, прикрашений мультяшними персонажами. Такий центр раннього розвитку «на колесах» буде працювати в Херсонській області. Автобус обладнаний усіма необхідними матеріалами для занять із дітьми, а також спортивним інвентарем для активного дозвілля. Це дозволить малечі не лише навчатися, а й весело проводити час», – написав він.

За словами Прокудіна, проект Fun Academy on Wheels реалізований за підтримки 30 фінських компаній, а також Міністерства внутрішніх справ Фінляндії, Української державної служби якості освіти, Українського інституту розвитку освіти та Асоціації інноваційної та цифрової освіти.

У рамках роботи центру з дітьми займатимуться професійні дефектологи та психологи, вони допомагатимуть дітям долати стрес та сприятиме соціалізації.

Нагадаємо, нещодавно росіяни вдарили по ринку у центрі Херсона, загинули люди. Раніше на Херсонщині війська рф атакували дроном маршрутку.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО