Суд Румунії виключив проросійську кандидатку з президентських перегонів

Верховний суд Румунії виключив ультраправу Діану Шошоаке зі списку кандидатів у президенти.

Про це повідомляє Reuters.

Відомо, що два тури виборів у Румунії мають відбутися 24 листопада і 8 грудня. У виданні пишуть, що у суботу, 5 жовтня, Конституційний суд Румунії розглянув юридичні претензії, висунуті проти шести кандидатів.

Серед них підтримав суд лише скаргу проти Діани Шошоаке. Там заявили, що її заяви демонструють недостатню відданість Конституції країни.

«Це доводить, що американці, євреї та Європейський Союз змовилися сфальсифікувати румунські вибори ще до їх початку», – заявила кандидатка.

Проте Шошоаке повторно внесла заявку на участь у виборах. ЦВК розгляне її сьогодні ввечері.

Діана Шошоаке є лідеркою ультранаціоналістичної євроскептичної опозиційної партії. Вона раніше виступала з промовою про «мільйон румунів в Україні, яким не дають говорити і молитися»

Раніше повідомляли, що злочинні проросійські групи мають намір зірвати президентські вибори в Молдові. Вони намагаються підкупити виборців, аби ті голосували проти членства країни у Євросоюзі.

Нагадаємо, у Молдові з 1 серпня офіційно почався передвиборчий період перед президентськими виборами та референдумом щодо євроінтеграції. Тоді ж Молдова оголосила персоною нон грата співробітника посольства рф.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО