Британія запровадила санкції проти рф за застосування хімзброї в Україні

Влада Великої Британії ввела санкції проти військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту Збройних сил росії та їх керівника Ігоря Кириллова.

Відповідна заява була опублікована на сайті британського уряду.

«Російські війська відкрито визнали використання небезпечної хімічної зброї на полі бою, широко застосовуючи засоби боротьби з заворушеннями та маючи численні повідомлення про використання токсичної задушливої ​​речовини хлорпікрину, вперше застосованої на полях битв Першої світової війни», – зазначено в повідомленні.

Там зазначили, що Кириллов відповідальний за сприяння «у застосуванні цієї варварської зброї». Крім того, російський командувач «був важливим рупором кремлівської дезінформації, поширюючи брехню, щоб приховати ганебну та небезпечну поведінку росії».

Санкції також були запроваджені стосовно двох лабораторій міністерства оборони росії за підтримку розробки та розгортання цієї нелюдської зброї для використання на передовій.

Нагадаємо, у липні повідомлялося, що Британія вперше успішно конфіскувала активи російського олігарха.

Крім того, країна розширила санкції проти тіньового флоту рф. Уряд Великої Британії додав до свого списку санкцій групу суден, які перевозять російську нафту.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО