ВАКС продовжив обов'язки обвинуваченому судді Кропивницького апеляційного суду

Вищий антикорупційний суд продовжив до 13 листопада строк дії обов'язків, покладених на суддю Кропивницького апеляційного суду Володимира Гончара. Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує його у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 13 вересня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд застосував запобіжний захід до судді Гончара у вигляді 1,01 млн грн застави. На нього також поклали наступні обов'язки: прибувати до суду за кожною вимогою; повідомляти суд про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватись від спілкування з низкою осіб та здати на зберігання закордонні паспорти. Прокурор САП просив продовжити дію цих обов'язків.

«Задовольнити клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків, покладених на обвинуваченого (Гончара – ред.) у кримінальному провадженні. Продовжити обвинуваченому строк дії покладених на нього обов'язків. Строк дії ухвали встановити до 13 листопада 2024 року включно», – йдеться в рішенні.

Як відомо, антикорупційний суд затвердив угоду з фігурантом справи судді Гончара і призначив йому умовне покарання.

Нагадаємо, САП скерувала до суд справу судді Кропивницького апеляційного суду Володимиру Гончару. За версією обвинувачення, суддя через посередника висловив прохання надати йому неправомірну вигоду у розмірі 10 500 доларів за зміну вироку суду першої інстанції та призначення умовного покарання стосовно особи, яка спричинила ДТП зі смертю особи. З метою приховання своєї причетності до вчинення злочину, суддя доручив посереднику як отримання неправомірної вигоди, так і її зберігання.

Втім, колегія суддів Кропивницького апеляційного суду залишила вирок суду першої інстанції без змін та призначила винуватцю покарання у виді позбавлення волі. Оскільки суддя не зміг забезпечити виконання своєї обіцянки, більшу частину неправомірної вигоди повернули. Під час обшуку за місцем проживання посередника детективи виявили залишок незаконно одержаних грошових коштів у сумі 450 доларів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО