ВАКС вкотре продовжив обов'язки обвинуваченому у справі УЗ

Вищий антикорупційний суд продовжив до 25 листопада строк дії обов'язків, покладених на Андрія Онищенка. САП обвинувачує його у пособництві підприємцю Ігорю Бутанову у наданні неправомірної вигоди колишньому заступнику директора філії «Центр забезпечення виробництва» АТ «Укрзалізниця» Олексію Онисимюку.

Таке рішення 25 вересня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд продовжив арешт Онищенка до 3 лютого. Альтернативою йому визначили 5 млн грн застави. Пізніше йому зменшували заставу і в результати він вийшов з-під варти. На Онищенка поклали наступні обов'язки: прибувати до ВАКС за кожним викликом; не відлучатися із Київської області без дозволу суду; повідомляти суд про зміну свого місця проживання та здати на зберігання закордонні паспорти. Прокурор САП просив продовжити дію обов'язків.

«Клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про продовження строку дії обов'язків, покладених на обвинуваченого (Онищенка – ред.), задовольнити. Продовжити на два місяці строк дії покладених на (Онищенка – ред.) ухвалою Вищого антикорупційного суду від 22.03.2024 у цій справі обов'язків. Строк дії обов'язків, покладених на обвинуваченого, визначити до 25 листопада 2024 року», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду справу про хабар колишньому посадовцю філії УЗ. За даними слідства, у квітні – травні 2023 року заступник директора філії «ЦЗВ» АТ «Укрзалізниця» Олексій Онисимюк отримав автівку Toyota Camry. За такий «подарунок» він сприяв в укладенні контрактів з потрібними «постачальниками», а також діяв в їх інтересах під час виконання контрактів і проведення оплати.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО