Ідентифіковано російського командира, який розстрілював людей у ​​Бучі

Українські правоохоронці ідентифікували командира взводу Повітряно-десантних військ армії рф, який стріляв по беззбройних місцевих жителів у Бучі Київської області.

Про це повідомив Офіс Генпрокурора у середу, 9 жовтня.

Так, ідентифіковано та повідомлено про підозру командиру взводу 3-ї повітряно-десантної роти 1-ї батальйонно-тактичної групи 234-го десантно-штурмового полку 76-ї десантно-штурмової дивізії Повітряно-десантних військ армії рф.

Йому інкримінують вчинення порушення законів та звичаїв війни, поєднаних із умисним вбивством та замах на такий самий злочин.

У березні 2022 року під час окупації міста Буча командир взводу побачив поблизу одного з будинків двох місцевих жителів, які готували їжу на багатті. Без попередження військовий рф відкрив прицільний вогонь з автоматичної стрілецької зброї в їхній бік.

«Від отриманих вогнепальних поранень один цивільний помер на місці, а інший був поранений - він упав, йому вдалося заповзти в під'їзд будинку і врятуватися», – зазначили в повідомленні.

При цьому самі цивільні були без будь-якої зброї.

Нагадаємо, раніше було встановлено особу офіцера Росгвардії, який розстрілював авто з цивільними в Гостомелі. Також встановлено особу офіцера рф, який розстріляв цивільного під Бучею.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО