САП просить конфіскувати квартиру ексзаступника начальника ТЦК Полтавщини

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду по суті позов прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури до колишнього заступника начальника Полтавського обласного ТЦК та СП Олександра Котюха та його матері про цивільну конфіскацію квартири вартістю 1,92 млн грн.

Таке рішення 8 жовтня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується в матеріалах судової справи, 20 серпня прокурор САП подав позов про визнання необґрунтованим і конфіскацію активу Котюха та його матері, а саме квартиру вартістю 1,92 млн грн. Саме на мати Котюха записана вказана квартира, проте договір про купівлю-продажу уклала дружина ексзаступника начальника Полтавського обласного ТЦК Юлія Котюх від імені своєї тещі.

Саме сім'я Котюха живе в цій квартира, а не його мати. Це підтверджується наявністю в них ключів від під'їзду, оплатою комунальних послуг та платежів щодо обслуговування вказаного будинку. За даними САП, мати Котюха та її чоловік не мали законних доходів для придбання цієї квартири і вона зробила це за дорученням сина. Раніше ВАКС наклав арешт на цю квартиру.

«Закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні в приміщенні Вищого антикорупційного суду на 21 листопада 2024 року о 16:30», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд конфіскував квартиру вартістю 1,9 млн грн начальника Вінницького об'єднаного міського ТЦК та СП Романа Потерлевича. На підставі матеріалів Державного бюро розслідувань та доказів, самостійно отриманих прокурором САП, встановлено, що батько начальника Вінницького ТЦК Романа Потерлевича Микола за його дорученням набув актив у виді новозбудованої квартири у передмісті Вінниці вартістю понад 1,9 млн грн.

Раніше Офіс генерального прокурора скерував до суду обвинувальний акт стосовно ексначальника Одеського обласного ТЦК Євгена Борисова.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО