У ГУР розповіли про шведські катери «Дракари», які використовує розвідка

Розвідники розповіли про швидкісні броньовані десантно-штурмові катери, отримані в червні цього року в рамках ініціативи «Сталевий фронт» компанії «Метінвест».

Фото та опис оприлюднила пресслужба ГУР у Telegram.

Повідомляється, що швидкісні броньовані десантно-штурмові кораблі Combat Boat-90 «Дракари» забезпечують посилення оперативних можливостей спецназівців Військової розвідки України на морі.

Катер СВ-90 катер СВ-90 завдовжки 14,9 метра та завширшки 3,8 метра може розвивати швидкість до 43 морських вузлів.   Можливості катера дозволяють перевозити чотири з половиною тонни вантажу або 21 бійця десанту в повному бойовому спорядженні.

Він обладнаний вогневими точками під кулемети та гранатомети. За потреби катер може бути озброєний легкими протикорабельними ракетами, транспортувати морські міни та глибинні бомби.

Переваги цієї техніки в тому, що вона дуже швидка, маневрена, дуже функціональна. З її допомогою можна виконувати різні поставлені завдання: як логістичні – перевезення боєкомплекту, людей різного роду вантажу, так і патрулювання, зазначили у ГУР.

Броня «Дракара» здатна врятувати від куль та уламків. Також важливим плюсом катера є серйозний запас ходу 300 морських миль. Передані українським розвідникам військові судна продовжують виконувати завдання на морі.

«Дракари, названі так на честь кораблів вікінгів, призначені для здійснення десантних операцій, спостереження за акваторією, патрулювання та евакуації», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у лютому Швеція оголосила про рекордний пакет військової допомоги для України. А у травні ВМС дали символічні назви катерам, які передала Естонія.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО