Новим заступником Умєрова став бригадний генерал юстиції, який керує обороною Харкова

Кабінет міністрів за поданням міністра оборони Рустема Умєрова призначив заступником міністра оборони бригадного генерала юстиції Сергія Мельника.

Про це повідомили у Міноборони у п'ятницю, 11 жовтня.

Новопризначений заступник міністра є доктором юридичних наук, професором військового права, заслуженим працівником освіти України та лауреатом Державної премії України у галузі освіти.

У відомстві розповіли, що Мельник народився 12 липня 1977 року у Вінницькій області. 1999 року закінчив Харківський військовий університет, після чого приступив до кар'єри на керівних посадах Військово-юридичного факультету Національної юридичної академії імені Ярослава Мудрого. У 2009 році здобув другу вищу освіту.

З 1999 проходив службу на різних посадах у бойових бригадах протиповітряної оборони. З листопада 2019 року обіймав посаду начальника Військово-юридичного інституту Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого.

У 2022 році Мельник закінчив курси вищого керівного складу стратегічного рівня (L-4) Національного університету оборони України.

З початку повномасштабного вторгнення керував обороною Харкова.

Нагадаємо, 1 жовтня глава Міноборони Рустем Умєров оголосив про звільнення трьох заступників та держсекретаря. Того ж дня стало відомо, що Кабмін звільнив одного заступника Умєрова та держсекретаря.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО