ВАКС відмовився призначити експертизу у справі депутата Одеської облради

Вищий антикорупційний суд не призначив додаткові експертизи у справі за обвинуваченням колишнього заступника керівника Ізмаїльської місцевої прокуратури Одеської області Івана Мараховського та депутата Одеської обласної ради Івана Бойченка в одержанні 40 тисяч доларів неправомірної вигоди.

Таке рішення 10 жовтня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Відмовити у задоволенні клопотання захисника про призначення почеркознавчої експертизи документу в кримінальному провадженні... Відмовити у задоволенні клопотання захисника про призначення додаткової криміналістичної експертизи відеозвукозапису в кримінальному провадженні», – йдеться в рішенні.

За версією обвинувачення, у 2017 році на той час заступник керівника Ізмаїльської місцевої прокуратури Одеської області Іван Мараховський за попередньою змовою із депутатом Одеської обласної ради Іваном Бойченком вимагали та одержали від директора господарського товариства неправомірну вигоду в розмірі 40 тисяч доларів. Ці кошти вони вимагали за неперешкоджання його бізнесу.

Нагадаємо, депутат Одеської облради Іван Бойченко увійшов до трійки найбільших власників кріптовалюти Bitcoin у розмірі 5750 BTC. Вказаний рейтинг складений виданням Bitcoin Magazine Україна.

Раніше Вищий антикорупційний суд відмовився призначити експертизу у справі колишнього голови Тернопільської облради Михайла Головка.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО