Україна повернула з ТОТ жінку, яку незаконно утримували росіяни

З тимчасово окупованих територій України повернули двох жінок, одна з них перебувала в незаконному утриманні рф.

Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

«Нещодавно вдалося успішно організувати евакуацію двох жінок, одна з яких тривалий час перебувала в незаконному утримані рф. Після цього — пройшла процес лікування і відновлення. Усі ці роки її рідні невпинно шукали можливості для повернення жінки, зокрема звернулися до Офісу омбудсмена за допомогою», – йдеться у повідомленні.

З огляду на те, що після незаконного ув'язнення стан здоров'я українки погіршився, вона потребує постійної підтримки. Разом із нею евакуювалася її сестра, яка надає необхідну психологічну та фізичну допомогу.

Лубінець вкотре наголосив, що Офіс омбудсмена готовий допомогти кожному українцю та зробити усе можливе, аби допомогти повернути наших людей додому.

Нагадаємо, нещодавно на підконтрольну Україні територію вдалося повернути ще сімох дітей із батьками. Серед них є двоє дітей-сиріт.

А у вересні Україні вдалося повернути з тимчасово окупованих територій ще дев'ять підлітків віком від 13 до 17 років та двох юнаків. Деякі з юних українців мають інвалідність та тяжкі захворювання.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО