ВАКС продовжив обов'язки помічнику заступника голови Запорізької облради

Вищий антикорупційний суд продовжив до 10 грудня строк дії обов'язків, покладених на помічника заступника голови Запорізької обласної ради Владислава Куценка Олександра Чижеликова у справі про надання неправомірної вигоди.

Таке рішення 10 жовтня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд відпустив під особисте зобов'язання Чижеликова. На нього поклали такі обов'язки: прибувати на першу вимогу; повідомляти про свій виїзд із Запоріжжя; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватись від спілкування з іншими підозрюваними у справі та здати на зберігання закордонні паспорти.

Прокурор САП просив продовжити дію обов'язків ще на два місяці. Суддя підтримав клопотання частково, продовживши дію обов'язків, крім заборони на виїзд із Запоріжжя.

«Клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків, покладених на підозрюваного (Чижеликова – ред.), у кримінальному провадженні – задовольнити частково. Продовжити підозрюваному (Чижеликову – ред.) строк дії обов'язків, передбачених ч. 5 ст. 194 КПК, до 10 грудня 2024 року включно», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили заступника голови Запорізької облради Владислава Куценка та ще двох осіб у спробі підкупу директора медичного закладу охорони здоров'я.

За версією слідства, протягом 2023-2024 років підозрювані неодноразово надавали одному з директорів обласної лікарні грошові кошти, аби той сприяв перемозі наперед визначених компаній в оголошених медзакладом тендерах, а також відкриттю медзакладом рахунку у визначеному банку та розміщенню на ньому коштів. 19 лютого осіб викрили «на гарячому» одразу після надання ними чергової частини неправомірної вигоди. Загальна сума неправомірної вигоди сягає понад 650 тис. грн.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО