ВАКС повернув клопотання про запобіжний захід нардепці «Слуги народу»

Вищий антикорупційний суд повернув детективу НАБУ клопотання про застосування запобіжного заходу до народної депутатки від фракції «Слуги народу» Ірини Кормишкіної (раніше Аллахвердієвої), оскільки його погодив не генеральний прокурор, а прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Таке рішення 17 жовтня ухвалив слідчий суддя ВАКС Ігор Строгий, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання старшого детектива НАБУ, погоджене прокурором САП, про застосування запобіжного заходу у вигляді застави у кримінальному провадженні за підозрою (Ірини Кормишкіної – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 368-5 КК, повернути детективу. Копію ухвали невідкладно надіслати детективу разом з клопотанням та усіма доданими до нього матеріалами», – йдеться в рішенні.

Як вказав суддя, вказане клопотання погоджене прокурором САП, а не генеральним прокурором. Він вказав, що питання щодо погодження клопотання про застосування до нардепа запобіжного заходу віднесене до кола повноважень саме генпрокурора або особи, що виконує його обов'язки.

За інформацією «Слово і діло» з власних джерел, до суду вже подали нове клопотання.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру нардепці Ірині Кормишкіній у незаконному збагаченні. За версією слідства, у 2021-2022 роках вона набула у власність активи, які на понад 20 млн грн перевищують офіційні доходи та заощадження за цей період. За отримані як необґрунтовані активи грошові кошти в подальшому нардепка через юридичну особу придбала будинок поблизу Одеси, у якому вона проживає.

Раніше генпрокурор порушив справу стосовно нардепки від фракції «Слуги народу» Ірини Кормишкіної.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО