Коли подадуть тепло в домівки киян: у КМДА назвали терміни

У Києві почнуть подавати тепло до житлових будинків уже в найближчі тижні. На той час температура на вулиці знизиться достатньо.

Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелєєва під час брифінгу у Media Center Ukraine.

За його словами, киянам слід очікувати на початок опалювального сезону вже наприкінці жовтня або на початку листопада, залежно від погодних умов.

«Ми бачимо за тенденціями, що кінець жовтня чи початок листопада – це час, коли температура знизиться, і тоді буде ухвалено рішення про початок опалювального сезону», – сказав він.

Він також нагадав, що використання газу має бути максимально ефективним, оскільки його запаси мають вистачити на зимові місяці, особливо на січень та лютий.

«Ми не можемо собі дозволити витрачати газ, коли температура на вулиці дозволяє не опалювати. Цінні енергоресурси, зокрема газ, мають використовуватися економно, щоб у найхолодніші місяці ми могли забезпечити достатню подачу тепла», – додав Пантелєєв.

Нагадаємо, у Києві стартував опалювальний сезон 14 жовтня, спочатку тепло подають до будівель соціальної сфери. Поки що підключають лише соціальну сферу. Глава Кабміну Денис Шмигаль розповів про готовність інфраструктури та запаси газу та вугілля на опалювальний сезон 2024-2025.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО