Нардепку Кормишкіну відпустили на поруки голови фракції «Слуги народу»

Вищий антикорупційний суд відпустив на поруку народну депутатку від «Слуги народу» Ірину Кормишкіну (раніше Аллахвердієву). Поручителями виступили голова фракції СН Давид Арахамія і голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, не зазначаючи прізвища підозрюваної нардепки.

За інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Кормишкіну. Раніше НАБУ і САП просили застосувати до неї запобіжний захід у вигляді застави з покладанням обов'язків, проте суд повернув це клопотання. Після цього НАБУ і САП подали до суду нове прохання.

«23 жовтня 2024 року слідчий суддя ВАКС застосував до народного депутата України, яка підозрюється у незаконному збагаченні, запобіжний захід у вигляді особистої поруки. Поручителями суд визначив двох осіб: голову фракції Верховної ради України Давида Арахамію та голову однієї з обласних військових адміністрацій Віталія Кіма», – інформує САП.

На підозрювану поклали наступні обов'язки: повідомляти про зміну свого місця проживання здати на зберігання закордонні паспорти та утримуватися від спілкування із визначеними в ухвалі слідчого судді особами. Дія обов'язків триватиме два місяці.

«Питання щодо оскарження запобіжного заходу буде вирішено після ознайомлення з повним текстом рішення суду», – додали в прокуратурі.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру нардепці Ірині Кормишкіній у незаконному збагаченні. За версією слідства, у 2021-2022 роках вона набула у власність активи, які на понад 20 млн грн перевищують офіційні доходи та заощадження за цей період. За отримані як необґрунтовані активи грошові кошти в подальшому нардепка через юридичну особу придбала будинок поблизу Одеси, у якому вона проживає.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО