Верховний суд розгляне скаргу на вирок ексголові села на Київщині

Верховний суд розгляне скаргу на вирок, яким до 9 років позбавлення волі засудили колишнього Гвоздівського сільського голову Київської області Павла Зубова та ексдепутата місцевої сільської ради Олександра Шаламая.

Таке рішення 16 жовтня ухвалив Касаційний кримінальний суд, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду підтвердила покарання у вигляді 9 років ув'язнення для Зубова та Шаламая. Захисник подав касаційну скаргу.

«Відкрити касаційне провадження за касаційною скаргою захисника на вирок Вищого антикорупційного суду від 15 лютого 2023 року та вирок Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 10 червня 2024 року щодо засуджених (Зубова та Шаламая – ред.)», – ідеться в рішенні.

Раніше Верховний суд залишив цю скаргу без руху і надав час для усунення недоліків.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, у 2016 році на той час голова Гвоздівської сільради Васильківського району Київської області Зубов у змові з депутатом сільради Шаламаєм вимагали та отримали неправомірну вигоду у розмірі 300 тисяч євро та 10 тисяч доларів (загалом близько 8,65 млн грн на той час) за надання в оренду земельних ділянок загальною площею 26 га.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО