Апеляція не стала переглядати угоду з фігурантом справи про земельну схему на Київщині

Апеляційна інстанція Вищого антикорупційного суду не стала переглядати угоду про визнання винуватості, затверджену з радником колишнього голови Держземагентства Сергія Тимченка Євгеном Сінгаєвським у справі про заволодіння землею в Пущі-Водиці та Фастові Київської області.

Таке рішення 21 жовтня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд затвердив угоду з Сінгаєвським і призначив йому 5 років умовного позбавлення волі. Адвокат колишнього виконувача обов'язків начальника Головного управління Держгеокадастру у Київській області Олега Левченка подав апеляційну скаргу на це рішення. На його думку, цієї угодою фактично встановлено винуватість Левченка у вчиненні злочинів, передбачених частиною 3 статті 27, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 209 ККУ. Проте суд відмовився переглядати цю угоду.

«Апеляційну скаргу адвоката в інтересах (Левченка – ред.) на вирок Вищого антикорупційного суду від 19.08.2024 – повернути особі, яка її подала», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру п'ятьом особам, серед яких голова Держрезерву Дмитро Бабак. За версією слідства, у 2018-2019 роках ці особи заволоділи майже 920 га державної землі у Фастові Київської області та близько 284 га ДП «Пуща-Водиця» поблизу міста Києва.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО