Антикорупційний суд призначив до розгляду справу ексголови Полтавської ОДА

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду по суті кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього голови Полтавської обласної державної адміністрації Валерія Головка та його радника Олександра Литвинова в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 18 жовтня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити судовий розгляд на підставі обвинувального акту у кримінальному провадженні за обвинуваченням (Головка – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України, та (Литвинова – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 КК України», – йдеться в рішенні.

Як відомо, Апеляційна палата ВАКС визначила 9,92 млн грн застави Головку з покладанням на нього обов'язків.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру ексголові Полтавської ОДА Валерію Головку та його раднику Олександру Литвинову у шахрайстві та одержанні неправомірної вигоди. Установлено, що у серпні 2017 року голова Полтавської ОДА за пособництва своїх першого заступника та радника висловив прохання надати та одержав від підприємця неправомірну вигоду в особливо великому розмірі.

Так, за 176 тисяч євро, що складало більше 5 млн грн, Головко обіцяв забезпечити перемогу компаній підприємця у процедурах державних закупівель облдержадміністрації, укладання з цими компаніями договорів експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення області та оплати наданих послуг з бюджету ОДА.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО