У Мінагрополітики назвали суму збитків від останніх обстрілів портів

Жовтневі обстріли портової інфраструктури України росією завдали збитків у розмірі 30-40 млн доларів.

Про це на брифінгу розповів перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький.

«Підсумкову оцінку складно назвати, оскільки, на жаль, кейси додаються. Страхові компанії оцінюють (збитки – ред.). Особливо ті обстріли, які були інтенсивними на початку жовтня. Оцінка продовжується. Але вже очевидно, що йдеться про десятки мільйонів доларів. Ми попередньо оцінили останні обстріли – це 30-40 млн доларів», – повідомив він.

Загальні втрати аграрного сектора з початку повномасштабної війни оцінюють більш ніж у 10 млрд доларів, втрати безпосередньо зернового бізнесу – у 500-600 млн.

Нагадаємо, 6 жовтня під час ракетного обстрілу в порту «Південний» було пошкоджено цивільне судно PARESA під прапором Сент-Кітс та Невіс, завантажене зерном кукурудзи для експорту.

Наступного дня внаслідок атаки було пошкоджено судно OPTIMA. Тоді загинув громадянин України, а п'ятеро іноземців зазнали поранень. Ще раз це судно потрапило під ракетний удар в Одеському порту 14 жовтня, також були загиблі та поранені.

9 жовтня російські війська балістичними ракетами вдарили по портовій інфраструктурі Одеської області, загинуло 9 людей. Під час атаки було пошкоджено цивільне судно під прапором Панами – контейнеровоз Shui Spirit.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО