Iз прифронтового села Запорізької області евакуювали родину з трьома дітьми

Поліцейський офіцер громади евакуював з села Приморського Запорізької області жінку з трьома дітьми.

Про це повідомляє Нацполіція.

Зазначають, що 35-річна Тетяна разом із дітьми була змушена покинути свій дім через російські обстріли та настання холодів. Вона звернулася до поліцейського офіцера громади з проханням допомогти евакуювати родину до безпечного місця. Благодійний фонд «Save Ukraine» також долучився до допомоги, забезпечивши тимчасове житло для сім’ї на Заході України.

«Жінка, як тільки-но отримали гарну звістку, хутко спакувала найнеобхідніші речі. А її троє діточок – шкільне приладдя та іграшки. У далеку подорож взяли й кошеня. Спочатку – на поліцейському авто дісталися до Запоріжжя, а потім – евакуаційним потягом вирушили до Львівщини», – йдеться у повідомленні.

Тетяна розповіла, що рішення про евакуацію далося нелегко, адже вони вже рятувалися від війни в Запоріжжі раніше, але повернулися додому після ракетних ударів. Ситуація в громаді погіршилася — постійні удари дронами, «градами», артилерією та авіабомбами змусили їх залишити рідне село. Тепер родина шукає прихистку подалі від небезпеки.

Поліція Запоріжжя закликає мешканців небезпечних районів не зволікати з евакуацією.

Нагадаємо, у серпнi патрульним поліцейським вдалося евакуювати ще дві родини із дітьми з прифронтового міста Мирноград Донецької області.

А нещодавно Україна повернула ще чотири родини з дітьми з тимчасово окупованої Херсонщини.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО