Президентка Грузії не визнала результати виборів, закликавши до протестів

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі сьогодні ввечері, 27 жовтня, заявила про невизнання парламентських виборів, які назвала «російськими», закликавши людей вийти на масові протести.

Про це повідомляє «Ехо Кавказу», цитуючи заяву президентки.

Очільниця країни наголосила, що вибори пройшли в умовах тотальної фальсифікації та стали конфіскацією голосів виборців.

«Використовувалися всі методи, які ми бачили в різних країнах. Крім того, використовувалися сьогоднішні технології обілення фальсифікації. Ніколи такого не було. Ми стали свідками і жертвами російської спецоперації, гібридної війни, яка велася проти нашого народу, проти нашої країни», - сказала вона.

Зурабішвілі назвала минуле голосування «російськими виборами» і звинуватила владу в позбавленні громадян прав, забезпечених конституцією.

«Я не визнаю ці вибори. Ці вибори не можуть бути визнані. Це те саме, що визнання входження сюди росії, підпорядкування Грузії росії. Я приїхала в країну не для цього. Наші предки не для цього жили, і ми цього не приймемо. Ніхто не може забрати у Грузії європейське майбутнє», – додала вона.

При цьому, Зурабішвілі оголосила про проведення мітингу на проспекті Руставелі. Мітинг планується на завтра, 28 жовтня, о 19:00.

Нагадаємо, 26 жовтня у Грузії пройшло голосування на парламентських виборах, на яких проросійська партія «Грузинська мрія» здобула лідерство.

При цьому, міжнародна місія ENEMO заявила про насильство щодо опозиції, залякування виборців та зловживання адмінресурсами на парламентських виборах 2024 у Грузії.

Раніше також повідомляли, що на виборчих дільницях у Грузії фіксували масові фальсифікації. Через це закрили одну з виборчих дільниць та скасували там результати голосування.

Згодом прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що перше засідання парламенту пройде у звичайному режимі й уряд буде затверджено попри відмову опозиції визнавати результати виборів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО