Однобоке перемир'я: бойовики продовжують обстрілювати загони АТО

Читать на русском

Незважаючи на оголошене Президентом перемир'я, бойовики продовжують обстрілювати загони антитерористичної операції та прикордонників на Донеччині та Луганщині.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук, передає «Слово і Діло».

За інформацією Тимчука, цієї ночі сепаратисти обстріляли з мінометів прикордонні пункти «Ізварине» та «Успенка» на Луганщині. 9 прикордонників отримали поранення.

Триває опір бойовиків і поблизу Краматорська в Донецькій області. «Із мінометів та 30-міліметрової артилерійської пушки обстріляні позиції сил АТО біля Краматорського аеродрому і на горі Карачун. Наші емісари відзначають дуже високу щільність вогню. Постраждалих з боку української армії немає», – пише Тимчук.

Неспокійно й поблизу Слов'янська, який учора відвідав Президент. У ніч проти суботи терористи з гранатометів обстріляли блокпости українських Збройних сил поблизу міста та в районі села Рубіжне Добропільського району. На щастя, обійшлося без жертв з боку сил антитерористичної операції.

Вчора Петро Порошенко наказав привести в дію оголошений раніше мирний план з урегулювання конфлікту та припинити наступ АТО на 1 тиждень. Під час перемир'я Президент очікує від бойовиків складення зброї та гарантує уникнення відповідальності тим, хто не вчинив тяжких злочинів. У разі невиконання ультиматуму Головнокомандувач Збройних Сил України обіцяє знищити терористів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: