Жертвами люстрації виявилася когорта працівників прокуратури. Список

Читать на русском

179 державних службовців увійшли до списку осіб, що підлягають негайному звільненню із займаних посаді відповідно до закону «Про очищення влади» (люстрацію).

Відповідний список оприлюднили у прес-службі Міністерства юстиції України, передає «Слово і Діло».

Варто відзначити, що більшість із цього списку – працівники прокуратури, маловідомі широкому загалу. У рядку щодо причини звільнення у кожного зазначено: «звільнення з підстав, передбачених Законом України «Про очищення влади» (пункт 7-2 частини першої статті 36 Кодексу Законів про працю України) та заборона займати посаду 10 років».

Цікаво, що до списку люстрованих потрапив і перший заступник Партії вільних демократів Михайло Бродський. Щоправда, посаду, з якої його формально «звільнили», було ліквідовано ще півроку тому.

Так, у рядку «Посада на час застосування положення Закону України «Про очищення влади» у Бродського зазначено: «Голова Державної служби України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва». Між тим, 30 квітня Кабінет міністрів України постановою №252 ліквідував Державну службу з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва, а замість неї створив Державну регуляторну службу України.

Читайте також: Ярема недопрацював: ГПУ спіймала на шахрайстві свого ж прокурора

Нагадаємо, 16 жовтня Верховна Рада прийняла закон «Про очищення влади», а вже 24-го в Генеральній прокуратурі оголосили про звільнення 132 прокурорсько-слідчих працівників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: