Економне міністерство: Стець розповів де візьме гроші на Мінінформації

Читать на русском

Призначений учора міністр інформаційної політики Юрій Стець запевнив, що майбутнє міністерство, що буде створене під його началом, використовуватиме кошти з максимальною економією.

Про це він розповів колегам-журналістам у ході круглого столу, присвяченого проекту положення про Мінінформації, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«Що стосується фінансування міністерства. З Держбюджету буде фінансуватися винятково соціальна реклама чи існування продакшну, чи можливого залучення фрілансерів, або інших структур. Ні водіїв, ні автомобілів, ні оренди приміщення у цього міністерства не буде», – заявив Стець.

Чиновник обіцяє внести до проекту Державного бюджету на 2015 рік пропозиції щодо скорочення фінансування ряду державних медіа. Серед таких – підконтрольні Держкомтелерадіо газети «Голос України» і «Урядовий вісник», парламентське видання «Віче», журнал «Парламентар».

Читайте також: «Міністерство правди» може стати центральним органом цензури ЗМІ - Тимчук

Разом з тим, витрачатися на оренду приміщення в Мінінформації не збираються: для цього, за словами Стеця, буде достатньо «кількох кімнат» всередині будинку уряду. «У цього міністерства бюджет буде в 10 разів менше, ніж у існуючих», – резюмував новоспечений міністр.

На питання про те, які додаткові джерела фінансування планує залучити новий орган влади, міністр відповів, що покладається на допомогу меценатів та європейські гранти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: