Яценюк нарешті створив міністерство для Стеця

Читать на русском

Кабінет міністрів України прийняв постанову, якою було створено Міністерство інформаційної політики та затверджено відповідне Положення про його діяльність.

Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні в середу, 14 січня, передає «Слово і Діло» з посиланням на сайт Кабміну.

У повідомленні сказано, що Положення про Міністерство було подано на розгляд Кабінету Міністрів тільки після публічного обговорення з врахуванням зауважень, що надходили від народних депутатів, громадських організацій та професійних об’єднань.

«Ключовими завданнями перед Міністерством є: протидія інформаційній агресії з боку Росії; розробка стратегії інформаційної політики держави та  концепції інформаційної безпеки України; координація органів влади в питаннях комунікації та поширення інформації. Ці завдання закріплено в Програмі дій Уряду, а також в Коаліційній угоді, яку підписали п'ять парламентських фракції ВРУ», - йдеться в повідомленні прес-служби уряду.

У Яценюка запевняють, що в своїй діяльності Міністерство буде базуватися виключно на принципах захисту свободи слова та думки, захисту прав громадян на вираження своєї позиції. Найближчим часом при Міністерстві також буде створено Громадську раду, куди зможуть увійти представники громадських організацій, представники ЗМІ, медіа-експерти, і яка носитиме наглядові функції щодо діяльності відомства.

Раніше міністр інформаційної політики Юрій Стець заявив, що очолюване ним міністерство потрібне на час АТО і на ЗМІ тиснути не буде. Крім того, глава МІП повідомив, що його кабінет буде «в Слов'янську», а також пообіцяв залишити посаду міністра і вимагати ліквідації міністерства, як тільки ситуація в Україні стабілізується.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: