Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Львова
  • Голова партії "Самопоміч"

Садовий пообіцяв провести інвентаризацію Львівського автобусного заводу

15 лютого 2018 року міський голова Львова Андрій Садовий пообіцяв провести інвентаризацію ЛАЗу, щоб не дати розікрасти землю заводу, та будівлі, які знаходяться у заставі в банках.
Не виконано
Сказано 15 лютого 2018 р.

Джерело

  • http://city-adm.lviv.ua/news/city/transport/246191-vsi-nashi-problemy-iakshcho-hovoryty-pro-avtobusy-poviazani-z-tym-shcho-shche-na-pochatkakh-nezalezhnosti-derzhava-prodala-laz-rosiiskomu-investoru-mer-lvova
  • https://zik.ua/news/2019/03/12/kolyshni_pratsivnyky_lazu_nagadaly_vladi_pro_svoi_zarplatni_borgy_1527275
  • https://vgolos.com.ua/news/inventaryzatsiya-majna-lazu-ta-kontrol-za-pogashennyam-zarplatnyh-borgiv-deputaaty-lmr-pidtrymaly-petytsiyu-lviv-yayan-yaki-piketuvaly-sadovogo-cherez-dogovornyak-z-moskovskym-oligarhom_1184986.html
  • https://zaxid.net/borgi_lazu_prodali_kompaniyi_lvivskogo_biznesmena_za_170_mln_grn_n1521878
  • https://zaxid.net/laz_pomer_ale_mayno_yogo_zhive_n1521947

Результат

Оскільки протягом понад 3 років інвентаризацію заводу не було проведено, а борги з правом претендувати на частину майна Львівського автобусного заводу продано третім особам, обіцянка отримує статус "не виконано".

Нагадаємо про перебіг подій:

Станом на 7 липня 2021 року "Укрексімбанк" продав на відкритих торгах борги збанкрутілого Львівського автобусного заводу за 170 млн гривень. Права вимоги за кредитними договорами та дебіторську заборгованість заводу перед банком купила київська компанія. ТОВ "Капітал-Фінанс" придбало право вимоги на 13 будівель, які належали збанкрутілому ЗАТ "Завод комунального транспорту" - одній з юридичних осіб, яка володіла майном ЛАЗу. Зокрема, головний виробничий корпус площею 123 тис. кв. метри, колишня актова зала заводу - пам’ятка архітектури місцевого значення "Комплекс монастиря ордену кармелітів босих та костелу Матері Божої Шкаплерної" площею 4,3 тис. кв. метри, виробниче обладнання, склади, майстерні та інші об’єкти. Після завершення банкрутства підприємства ЛАЗ, переможець торгів зможе перевести зазначені будівлі у свою власність.

5 березня 2020 року депутати Львівської міської ради під час сесії підтримали електронну петицію "Захист прав працівників ЛАЗ", вимогами якої було: здійснення інвентаризації всього майна, що розміщене на території ЛАЗу; звернення до ЛОДА, Кабміну стосовно взяття на особистий контроль розв'язання питання погашення зарплатних боргів перед колишніми працівниками ЛАЗу.

"Вимагаємо створити комісію з інвентаризації майна, яке ще поки не розграбовано з ЛАЗу, з’ясувати, що кому належить, і з того майна виплатити нам заборговані зарплати“, – заявляли колишні працівники заводу.

12 березня 2019 року представники колективу Львівського автобусного заводу звернулись до керівництва Львівщини з вимогою провести інвентаризацію рухомого та нерухомого майна заводу, аби виплатити колишнім працівникам заборгованість по зарплатах.