Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Монастирський пообіцяв внести зміни в Кодекс України про адмінправопорушення, які б стосувались фіксації порушень ПДР та покарання за них

28 листопада 2019 року народний депутат України Денис Монастирський пообіцяв внести зміни в Кодекс України про адмінправопорушення, які б стосувались фіксації порушень ПДР та покарання за них. "В першу чергу - невідворотність покарання. В другу чергу - автоматизація фіксації порушень правил дорожнього руху. І в третю чергу - все, що стосується нашого комітету по Кодексу України про адмінправопорушення, я думаю, що ближчим часом ми це зробимо", - заявив він (відео 2:17:11-2:17:34).
Архів
Сказано 28 листопада 2019 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=1fFGQHZGWq8&feature=youtu.be&t=8234
  • https://biz.ligazakon.net/ua/news/194808_za-zafksovan-kamerami-porushennya-pdr-budut-realn-shtrafi-vr-skasuvala-shtrafn-bali
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_2?id=&pf3516=2809&skl=10

Результат

У період з листопада 2019 року по січень 2020 року в Кодекс України про адміністративні правопорушення було внесено ряд змін, які не стосувалися теми фіксації порушень ПДР та покарання за них.

Моніторинг станом на 8 травня 2020 року показав, що 24 квітня 2020 року відбулася остання зміна КпАП, яка стосується порушень ПДР та покарання за них.

27 січня 2020 року народний депутат України Владлен Неклюдов був ініціатором законопроекту №2809 "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо штрафних балів". Документ виключає норми з КпАП щодо дії адміністративного стягнення у виді штрафних балів, що накладається на громадян за правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі. Отже, зафіксовані камерами порушення ПДР тепер будуть каратися реальними штрафами.

У відповіді на запит "Слова і діла" (отриманий 2 липня 2020 року) Денис Монастирський вказав, що Комітет Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності рекомендував Верховній Раді України за наслідками розгляду в першому читанні прийняти вказаний проект Закону України за основу і в цілому.

24 квітня 2020 року документ було прийнято Верховною Радою, а 7 травня його підписав Президент.

14 травня 2020 року зазначений проект Закону України набрав чинності, що дало можливість з 01 червня 2020 року запустити систему автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху.

Депутат також повідомив, що у Комітеті Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності готується законопроект, яким передбачатиметься підвищення відповідальності за значне перевищення швидкості.

Обіцянка переходить "в архів", оскільки Денис Монастирський не був ініціатором законопроекту №2809.