Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Віце-прем'єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Верещук пообіцяла проголосувати за дострокові вибори парламенту, але за певних умов

2 січня 2020 року народний депутат України Ірина Верещук пообіцяла проголосувати за дострокові вибори парламенту, якщо скандали за участю депутатів будуть продовжуватися і надалі. "Якщо такі скандали, якщо те все, що відбувається всередині фракції, та й в цілому в парламенті, будуть продовжуватись – я буду перша, яка буде голосувати за те, аби піти на дострокові вибори", – заявила депутат (22:22 по 22:33).
Архів
Сказано 2 січня 2020 р.

Джерело

  • https://youtu.be/k_wzcGfvmNs?t=1342
  • https://www.liga.net/politics/articles/20-skandalov-kak-partiya-sluga-naroda-teryaet-reyting
  • https://www.pravda.com.ua/news/2020/06/23/7256879/
  • https://thepage.ua/ua/news/nardep-galina-tretyakova-potrapila-v-skandal-z-vislovom-pro-ditej-nizkoyi-yakosti
  • https://ua.interfax.com.ua/news/general/776904.html
  • https://t.me/pavlovskynews/12213
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/pt2/reports.dep2?PERSON=21010&SKL=10

Результат

23 червня 2020 року мережу сколихнув скандал за участю голови фракції "Слуга народу" Давида Арахамії і його заступника Олександра Корнієнка. На оприлюдненому відео депутати нібито обговорюють свою колегу по фракції – Ірину Аллахвердієву. Сам Корнієнко потім пояснив, що більша частина його розмови, записаної на відео, стосується місцевого миколаївського політика і можливого кандидата в мери Миколаєва від "Слуги Народу" Тетяни Домбровської.

24 червня 2020 року голова комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова потрапила в скандал. Йдеться про відео, в якому вона використала фразу "діти низької якості".

1 листопада 2021 року "Слуга народу" підтримала кандидатуру депутатки Ірини Верещук на пост міністра реінтеграції. Вона погодилась та повідомила, що Володимир Зеленський особисто запропонував їй обійняти посаду віце-прем'єр-міністра. Скандали з представниками "Слуг народу" продовжились й надалі, однак питання про розпуск ради не ставилось. Тому обіцянка переноситься в категорію "архівні обіцянки"