Економіка сторінка 1120

25 серпня, 2015

стаття Ще один рік Незалежності. Що змінилося?

Вчора Україна відзначила 24-ту річницю Незалежності. «Слово і Діло» вирішило показати, як змінилася Україна і життя в ній за останній рік.

Фіскальна служба планує почати опис майна «Укрнафти»

ПАТ «Укрнафта» заборгувала державі майже 10 мільярдів гривень, 8,936 з яких – відстрочений податковий борг підприємства.

Дипломат: РФ більше не має можливостей стримувати рубль

Падіння російської національної валюти продовжуватиметься, як і зниження ціни на нафту, переконаний колишній посол України в Канаді Ігор Осташ.

22 серпня, 2015

Попри обіцянки мера, Черкаси вже за рік можуть потонути у смітті

Черкаський сміттєвий полігон вичерпає свої можливості уже наступного року, після чого вивозити відходи з міста буде нікуди, констатують експерти.

інфографіка Здобутки мерів у цифрах: Вінниця, Кіровоград, Ужгород, Херсон, Чернівці

«Слово і Діло» проаналізувало стан виконання найбільш вагомих обіцянок міського голови Вінниці, Кіровограда, Ужгорода, Херсона та Чернівців в рамках проекту «ОБРАНІ».

21 серпня, 2015

Російське ембарго: чи постраждає Україна?

Росія готується до введення ембарго на український агроекспорт. Заборона на ввезення сільгосппродукції буде введена з 1 січня 2016 року, якщо набуде чинності економічна частина асоціації України з ЄС.

Подачки і шантаж «Газпрому»: підсумки газових переговорів з росіянами

Глава правління «Газпрому» Олексій Міллер заявив, що ціна газу для України в четвертому кварталі поточного року може бути на 35 доларів за тис. кубометрів нижчою, ніж у попередньому.

Замість розвитку інфраструктури в Івано-Франківському аеропорту виробляють асфальт

Депутати Івано-Франківської обласної ради створили комісію для вивчення законних підстав зведення приватним інвестором установки з виробництва бітуму на території Івано-Франківського аеропорту.

Скасування держзамовлення у вишах знищить технічні спеціальності – ректор КПІ

Ректор «Київського політехнічного інституту» вважає, що скасування державного замовлення у вишах спричинить різку деіндустріалізацію України.

Білоус придумав, як продати збиткові державні об'єкти

Глава Фонду держмайна пропонує продавати деякі державні об'єкти за принципом голландського аукціону, за якого ціна не зростає, а знижується.

До кінця року Кабмін хоче продати 302 держпідприємства

Голова Фонду державного майна Ігор Білоус заявив, що до кінця року Кабінет міністрів хоче продати 302 держоб'єктів.

думка «Запорізький хамелеон»: головні прорахунки Олександра Сіна. Думка експерта

Швидше за все, Олександр Сін піде шляхом миколаївського мера Юрія Гранатурова, обравши для власного висування маловідомий політичний проект, але, в першу чергу – роблячи ставку на власний імідж та впізнаваність у місті.

20 серпня, 2015

стаття Сумна перспектива: платні дороги, підвищення паливного акцизу та старі ями

У Міністерстві інфраструктури України не можуть знайти достатньо коштів навіть для проведення ямкового ремонту українських доріг. Вирішити проблему хочуть за допомогою додаткових поборів.

відео Блокпости стали черговим способом заробити на війні?

Гроші беруть за все. Блокпости, що стоять на пожвавлених дорогах, можуть збирати щодня понад мільйон гривень.

інфографіка Гірше за Катманду й Найробі: Київ потрапив у топ-10 найгірших для життя міст світу

За даними дослідження, проведеного Economist Intelligence Unit серед 140 найбільших міст у різних країнах світу, Київ посів 132 місце за рівнем комфортності проживання.

Попри війну, російський бізнес досі зацікавлений в Україні – експерт

Начальник управління економічного аналізу Національного банку Ольга Погарська розповіла про те, як економічна криза і політика в Росії вплинуть на економіку України.

Після перевірки столичного вишу Квіт звільнив увесь відділ аудиту Міносвіти

Міністр освіти України Сергій Квіт звільнив весь відділ внутрішнього аудиту Міністерства освіти у зв'язку з виявленими фактами фінансових зв'язків аудиторів з посадовими особами НАУ.

Виконавчий директор «Нафтогазу» розповів, як працював менеджмент Коломойського

Виконавчий директор НАК «Нафтогаз» Андрій Пасішник заявив, що пікетувальники під Кременчуцькою філією ПДМН «Укртранснафти» захищають Ігоря Коломойського.

Гонтарева пропонує альтернативне рішення проблем валютних позичальників

Глава Національного банку Валерія Гонтарева пропонує захистити тих валютних позичальників, які брали кредити на соціальне житло, а також інвалідів АТО і сімей загиблих бійців.

19 серпня, 2015

інфографіка Віктор Анушкевичус та його здобутки: обіцянки івано-франківського мера в цифрах

«Слово і Діло» проаналізувало стан виконання найбільш вагомих обіцянок міського голови Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса в рамках проекту «ОБРАНІ».