Справа честі Віце-прем’єра

Читать на русском

Вітчизняні політики вже давно обіцяють українцям впровадження соціальних карток, які будуть ідентифікувати особу і  надавати всю інформацію про її соціальні пільги.

Основною метою картки є підвищення ефективності соціальної політики та контроль за використанням бюджетних коштів, що спрямовані на задоволення соціальних потреб громадян.

Ще два роки тому Прем'єр-міністр Микола Азаров обіцяв введення електронних соціальних карток. Схожа обіцянка лунала й від народного депутата Валерія Коновалюка. Однак зусилля депутата зупинилася на пілотному проекті в п’яти регіонах України, після чого чиновникам забракло коштів на подальшу реалізацію. Що ж стосується Миколи Яновича, то редакції «Слово і діло» не відомо, чи вживав особисто Прем'єр-міністр будь-яких заходів для реалізації проекту. В будь-якому випадку, соціальної картки в 2011-му році так ніхто і не побачив.

Проте безсумнівним лідером «карткових» обіцянок можна визнати Віце-премєр-міністра та Міністра соціальної політики України Сергія Тігіпка, який вже щонайменше чотири рази оновив свою обіцянку стосовно введення соціальних карток. Вперше політик пообіцяв запровадити даний проект в лютому минулого року. Згодом Сергій Леонідович повідомляв, що соціальна картка буде введена то в квітні поточного року, то до кінця поточного року.

2012-й рік добігає кінця, а реалізацію проекту ще й не розпочинали. У вересні Сергій Тігіпко заявив, що соціальні картки введуть вже в 2014-му році. Зауважимо, що в січні урядовець називав іншу дату - квітень 2013-го року.

Отож, соціальні ініціативи в Україні, як завжди, страждають -  не вистачає фінансування. Недарма посада Міністра соціальної політики «не користується популярністю» серед українських високопосадовців: одні витрати та нездійсненні обіцянки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: