Тижневий дайджест станом на 3 грудня 2012 року

Читать на русском

За минулий тиждень до системи "Слово і діло" додано 427 нових обіцянок від представників центральних та регіональних органів влади. Серед головних фігур - Віце-прем'єр-міністр-Міністр інфраструктури Борис Колесніков, Прем’єр-міністр Микола Азаров та голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Найбільша кількість обіцянок пролунала від Віце-прем'єр-міністра-Міністра інфраструктури Бориса Колеснікова, котрі стосувалися  ввіреного йому відомства. Так, було затверджено Державну цільову програму розвитку аеропортів на період до 2023 року, в рамках якої вже з наступного року розпочнуться роботи по модернізації аеропортів в Дніпропетровську та Одесі. В планах чиновників також реконструкція луганського аеропорту та київського аеропорту «Жуляни». Завдяки реалізації програми Борис Колесніков сподівається значно збільшити обсяги авіаперевезень: 21,5 млн. пасажирів до 2015-го року, і 28 млн. - до 2023-го. До того ж, за словами Міністра, ціни на авіаперевезення з початком нового весняно-літнього розкладу повинні знизитися.

Не оминув увагою Борис Колесніков проблеми й залізничного транспорту: незабаром «Укрзалізниця» буде реорганізована в акціонерне товариство та розпочне випускати євробонди для власної модернізації. Наступного року планують почати будівництво та реконструкцію українських підприємств для виготовлення електровозів та електропотягів. І, на радість всім пасажирам, Борис Вікторович пообіцяв вже з поточного місяця скасувати плату за користування туалетами на залізничних вокзалах України.

Прем’єр-міністр Микола Азаров озвучив низку обіцянок, перебуваючи з офіційним візитом в Королівстві Норвегія. Так, Микола Янович планує найближчими роками збільшити товарообіг між Україною та Норвегією у 10 разів. Перед урядом також поставлено завдання відродити рибальський і торговий флот України.В рамках комплексу завдань для виходу України з енергетичної залежності від Росії планують розпочати видобуток сланцевого газу та зменшити обсяги його закупівель у російського «Газпрому».

А голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін пообіцяв розібратися з проблемою невиплати або заборгованості із виплати зарплати на економічно активних підприємствах, та погасити всі заборгованості по оплаті капітальних вкладень за 2012 рік. До того ж, харківський губернатор планує з наступного року розпочати кредитування з низькою процентною ставкою проектів в сільській місцевості.

Протягом вказаного періоду 36 обіцянок отримали статус "Виконано" та 21 - "Не виконано".

Були виконані обіцянки голови Миколаївської облради Ігора Дятлова та Міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка стосовно покарання винних у зґвалтуванні Оксани Макар. До того ж, суд над звинуваченими відбувався, переважно, у відкритому режимі, як обіцяв Прем’єр-міністр Микола Азаров. На жаль, не здійснилася обіцянка Віце-прем'єр-міністра Сергія Тігіпка щодо вчасної виплати заробітної плати.

Станом на 3.12.2012 року в системі "Слово і діло" налічується 764 персони і 9564 обіцянки, з них 5975 в процесі, 1897 виконаних і 1692 невиконаних.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: